Salade met jonge bospeen en walnootolie

4 personen

Ingrediënten

  • 1 bos jonge peen
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 kropsla, geplukt en gewassen.
  • 100 gram rucola
  • 1 avocado, geschild en in plakjes gesneden
  • 50 gram walnoten, gehalveerd en geroosterd.


Voor de dressing

  • 2 eetlepels walnootolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze
Schil de bospeen en snijd in kleine stukjes van 1 cm. Kook de bospeen in 5 minuten gaar. Blancheer de sugarsnaps in 3 minuten in een pan met kokend water en zout en spoel ze daarna koud af. Meng in een ruime slakom de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng de dressing op smaak met peper en zout. Schep de bospeen, sugarsnaps en avocado door de dressing en laat het 15 minuten intrekken. Schep de sla er luchtig door en garneer met de walnoten.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Deze wordt meerdere malen per jaar verzonden en bevat altijd een recept met onze notenolie en nieuwsberichten over de oliemolen.
Aanmelden
© 2017 - 2018 Oliemolen De Kleine Muyl Walnootolie, Hazelnootolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel