Gegrilde pompoen met walnootolie

Pompoen leent zich niet alleen goed voor pompoensoep of pompoentaart, het is ook heerlijk uit de oven vooral in combinatie met walnootolie.

De smaak van pompoen is zoetig en vaak enigszins nootachtig. Gegrild uit de oven en besprenkeld met walnootolie versterken de smaken elkaar: de pompoen wordt er lekker nootachtig van! Een prima bijgerecht naast een winterse maaltijd. Pompoenen liggen nu nog in de winkel, dus wacht niet te lang. Zowel flespompoenen als de meer bekende ronde pompoenen lenen zich prima voor dit eenvoudige gerecht. De flespompoenen zijn overigens vaak romiger en notiger van smaak (in het engels heten ze butternutsquash).

2 personen
 
Ingrediënten:

  • 300 gram pompoen
  • walnootolie
  • zeezout naar smaak


Bereidingswijze:
Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten. Het is niet noodzakelijk, maar indien gewenst kun je de pompoen schillen. Snijd de parten in stukken zo groot als je ze op je bord wilt hebben. Plaats zonder olie of boter op bakpapier op een bakplaat in een voorverwarmde oven (ongeveer 200 graden C.). Laat in ongeveer 20 - 30 minuten gaar worden. Pompoen blijft tijdens het garen eerst lang hard, om dan opeens snel zacht te worden. De baktijd in de oven is o.a. afhankelijk van de grootte van de stukken en het soort pompoen. Hoe langer in de oven, hoe zachter en zoeter de pompoen wordt. Hier en daar een donker randje is trouwens helemaal niet erg.
Laat de pompoen buiten de oven een beetje afkoelen tot eettemperatuur. Besprenkel dan met walnootolie en maal er naar smaak wat grof zeezout overheen.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Deze wordt meerdere malen per jaar verzonden en bevat altijd een recept met onze notenolie en nieuwsberichten over de oliemolen.
Aanmelden
© 2017 - 2018 Oliemolen De Kleine Muyl Walnootolie, Hazelnootolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel