Spinaziesalade met geitenkaas en walnootolie
Verse, ongekookte spinazie heeft een mooie, nootachtige smaak. Daarom combineert spinazie zo goed met walnootolie: de smaken versterken elkaar. Deze salade heeft verder weinig smaakversiering nodig anders dan een klein beetje zachte geitenkaas. Lekker bij praktisch alle gerechten!
2 personen
Ingrediënten
- 200 gram verse spinazie (gewassen en droog)
- 30 gram zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
- een handje vers gepelde walnoten
- royale scheut walnootolie
- zeezout naar smaak
Bereidingswijze
Was de spinazie en droog deze goed. Meng in de slakom de spinazie goed met de walnootolie, zodat alle spinaziebladeren bedekt zijn met een beetje olie. Besprenkel met zeezout en roer weer goed om. Neem de geitenkaas uit de koelkast en verkruimel deze met de hand boven de salade. Even kort omroeren. Hak of knijp de walnoten fijn en strooi ze over de salade. Eet smakelijk!