Gemengde salade met walnoten, geitenkaas en walnootolie
4 personen
Ingrediënten
- 1/2 krop frisee (krulandijvie)
- 50 gram rucola
- 50 gram veldsla
- 1 teen knoflook
- 1 1/2 el witte wijnazijn
- 5 el walnootolie
- mespunt dijonmosterd
- zout
- versgemalen peper
- 75 gram walnoten, grof gehakt
- 4 kleine geitenkaasjes (Cabecou) of 1 rolletje geitenkaas van 100 gram, in 4 plakjes
Bereidingswijze
Was de slasoorten, slinger ze droog en scheur de frisee in kleinere stukjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pers de knoflook uit boven een slaschaal. Voeg de azijn, olie en mosterd toe en klop alles in de kom tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de slasoorten en noten luchtig door de dressing en verdeel de salade over 4 borden. Leg de geitenkaasjes op de bakplaat en laat ze vlak onder de grill in enkele seconden iets smelten en kleuren. Schep de kaasjes met een pannenkoekmes op de salade en serveer direct.