Kalfsentrecote met paddenstoelen in walnootolie

4 personen

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecotes
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 2 eetlepels grof gehakte walnoten
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt


Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en laat het in ca. 40 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een braadpan. Dep het vlees droog, bestrooi het met peper en bak de entrecotes in de boter aan beide kanten bruin en in 3-4 minuten rosé. Leg de entrecotes op een schaal en houd ze in een op 75 C voorverwarmde oven warm.
Veeg met een stukje keukenpapier de boter uit de pan. Verwarm nu in dezelfde pan de walnootolie en bak hierin de paddenstoelen al omscheppend 2 minuten. Voeg de uiringen en de walnoten toe en bak alles in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de kappertjes door de paddenstoelen en laat ze heel even warm worden. Schep de paddenstoelen over het vlees.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Deze wordt meerdere malen per jaar verzonden en bevat altijd een recept met onze notenolie en nieuwsberichten over de oliemolen.
Aanmelden
© 2017 - 2024 Oliemolen De Kleine Muyl Walnootolie, Hazelnootolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel