Salade met rauwe ham, geitenkaas, walnoten en walnootolie
2 personen
Ingrediënten
- 1 zakje gemengde sla met rucola
- 6 mooie plakken Parmaham
- 50 gram gepelde walnoten
- 100 gram zachte jonge geitenkaas
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1 eetlepel walnootolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- peper en zout
- 2 theelepels honing
Bereidingswijze
Was de sla als dit nodig is en maak ze goed droog. Verdeel de geitenkaas over de rauwe ham en rol de plakken op. Snij deze schuin in 4 kleinere rolletjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Pel en snipper het sjalotje. Maak een dressing van de azijn, olie, peper, zout en honing.
Verdeel de sla over de borden. Verdeel de gesnipperde sjalot over de borden. Leg op elk bord 6 kleine rolletjes rauwe ham met geitenkaas. Strooi wat walnoten erover en verdeel de dressing over de borden.