Gegrilde geitenkaas met spinazie en hazelnootolie
Ingrediënten:
- 2 zachte geitenkaasjes
- 2 rode paprika’s
- 75 g geroosterde hazelnoten
- 1 bol knoflook
- 500 g spinazie
- scheutje hazelnootolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Rooster de paprika’s boven een gasvlam of op de barbecue tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Laat ze minimaal 10 minuten in een gesloten plastic zak doorgaren en afkoelen. Wrijf de paprika’s schoon met keukenpapier, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in reepjes. Spoel de paprika niet af onder de kraan! Rooster de bol knoflook in de oven op 185 C in circa 20 min. Als de teentjes zijn afgekoeld, kun je ze voorzichtig pellen. Roerbak de spinazie in de hazelnootolie en breng op smaak met peper en zout. Gril in de tussentijd de gehalveerde geitenkaasjes. Maak op de borden torentjes spinazie, omringd met reepjes geroosterde paprika, gepofte knoflooktenen en strooi er wat gehakte hazelnoten over. Plaats hierop de gegrilde kaasjes.