Salade met danablu, vijgen
2 personen
Ingrediënten
- 175 gram ijsbergsla in reepjes
- 1-2 grofgeraspte wortelen (ca. 100 gram)
- 1 rode ui in ringen
- 75 gram Danablu
- 50 gram geroosterde pecannoten
- 100 gram gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
Voor de dressing
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- versgemalen peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel walnootolie
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel gedroogde tijm (of verse)
Bereidingswijze
Dressing: Klop alle ingrediënten tot een dressing en breng op smaak.
Salade: Doe de sla, de wortel en de ui in een grote schaal. Verdeel hierover de in stukjes gesneden Danablu, de walnoten en de vijgen. Schenk een beetje dressing over de salade en geef de rest er apart in een schaaltje bij.
Serveertip: lekker donker bruin brood.