Carpaccio van rode bietjes, kappertjes en hazelnootolie
Ingrediënten:
- 4 middelgrote rode bietjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel bieslook
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
hazelnootolie-vinaigrette:
- 0,5 dl balsamico-azijn
- 1,5 dl hazelnootolie
- 1 theelepel Dijon-mosterd fijn
- zout
- vers gemalen peper
Bereidingswijze:
Kook de bietjes gaar en pel ze. Snijd de bietjes ongeveer 2 mm dik en leg de plakjes biet dakpansgewijs op grote, platte borden. Strooi de kappertjes, bieslook en pijnboompitten over de plakjes biet. Roer voor de vinaigrette de mosterd met de azijn en klop er vervolgens de hazelnootolie door. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Schep wat vinaigrette over het geheel en plaats eventueel in het midden een weinig salade