Aardappel-zalmsalade met waterkers, tomaat en hazelnootolie
Ingrediënten:
- 2 gesnipperde bosuitjes
- 100 gram waterkers
- 3 flinke aardappels
- 2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
- 2 gekookte eieren
- 200 gram gerookte zalm
- fijngesneden bieslook
- peper en zout uit de molen
Hazelnootolie-dressing:
- 2 tl kruidenazijn
- 3 el hazelnootolie
- 1 mespuntje mosterd
- 1/2 tl suiker
- 2 tenen geperste knoflook
Bereidingswijze:
Kook de aardappels en laat ze afkoelen tot lauw. Snijd de worteltjes en dikke stelen van de waterkers af. Maak een dressing van de genoemde ingredienten. Verdeel de waterkers over de borden. Hierop komen achtereenvolgens de aardappels in stukjes, de tomatenstukjes en de bosui. Schenk de dressing eroverheen en leg de zalmplakjes er bovenop. Tot slot de niet te hardgekookte eieren in plakjes. Breng op smaak met peper en zout uit de molen en strooi de bieslook erover.