Rauwkost met geschaafde kaas en walnootolie
4 personen
Ingrediënten
- het hart van 1 krop andijvie
- 150 gram dun geschaafde parmezaanse kaas
- 100 milliliter olijfolie
- 30 milliliter walnootolie
- 4 artisjokken
- 4 citroenen
- peterselie
- zout
Bereidingswijze
Maak de artisjokken schoon. Kort de bladeren een flink stuk in, verwijder de stelen en de harde buitenste bladeren en snijd ze vervolgens doormidden. Verwijder eventueel hooi en snijd ze tenslotte in flinterdunne plakjes, die u in een kom koud water met een scheutje citroensap legt. Was de andijvie, laat hem uitlekken en snijd hem in reepjes, die u samen met de artisjok in een schaal legt. Leg de geschaafde kaas erop en maak het gerecht aan, vlak voor dat u het gaat serveren, met een in de blender gemaakt sausje van olijfolie, walnootolie, het sap van 3 citroenen en een snufje zout. Maak af met een beetje zeer fijn gehakte peterselie en veel peper uit de molen.